Veilig omgaan met de nieuwe vrijheid

We zijn alweer een hele poos onderweg, met het coronavirus. Inmiddels is er zelfs een vaccin en werpt het, op het moment van schrijven, de eerste vruchten af.

Er komt meer vrijheid, stukje bij beetje, mogen we weer wat meer. Het is belangrijk, om nu ook, misschien juist nu, nog steeds goed de regels te volgen. Zo is het dragen van mondkapjes, nog steeds overal verplicht. Een tip; Gebruik in de zomer, Wegwerp mondkapjes, die zijn een stuk luchtiger. Wel zo fijn, als het toch al benauwd is.

Blijf de regels volgen

Ondanks dat het nu dus eindelijk de goede kant op gaat, zijn we er helaas nog lang niet. Dat wil zeggen dat je nog steeds risico loopt, om besmet te raken met het virus. Het gebruik van mondkapjes, afstand houden en je handen blijven desinfecteren, helpt voor het grootste deel. Mocht je toch klachten krijgen, bezoek dan bijvoorbeeld Coronatest Nederland

Je kunt ervoor kiezen om een thuistest te bestellen, zodat je veilig thuis kunt blijven, zonder eventueel anderen te besmetten. Je kunt er ook terecht voor het maken van een Coronatest afspraak zodat je snel weet waar je aan toe bent. Houd je aan de actuele regels die gelden voor mensen met klachten!

Het is natuurlijk heerlijk, dat er nu weer wat vrijheid is, en misschien nog wel meer in zicht. Dat denken wij, jij, de buurman en eigenlijk iedereens buren wel. Het is daarom verstandig om niet gelijk, de onvermijdelijk drukke plekken op te zoeken. Moet, of wil je toch op een drukke plek zijn? Probeer dan een tijdstip te kiezen waarop het minder druk is en houd je aan de actuele regels. 

Toch klachten? Je kunt ook een Coronatest kopen bij Nobraa.com, gemakkelijk en veilig online.

Denk aan jezelf, en anderen

Alle regeltjes zijn er natuurlijk niet voor niets. Ze zijn er om te beschermen. Ze beschermen jouzelf, maar ook de ander. Als jij je over jezelf niet zoveel zorgen maakt, betekent dat niet, dat de ander zich net zo weinig zorgen maakt als jij. Misschien heb jij minder reden om bezorgd te zijn, houd er dan alsnog rekening mee, dat dit aan de buitenkant niet af te lezen is.

Probeer daarom rekening te houden met iedereen, hoe lastig dat misschien ook mag klinken. Uiteindelijk hebben we hier namelijk allemaal profijt van.

In het kader van denk aan jezelf, en anderen; Wanneer heb jij voor het laatst een random act of kindness gedaan? Hoe mooi zou het zijn, als jij onbewust en ongepland, iemands dag kunt maken?

Corona zorgt voor veel eenzaamheid, veel mensen kunnen niet eens even meer een praatje maken. Hoe mooi zou het dan zijn, als een totaal onbekend iemand, iets aardigs voor je doet, gewoon omdat het kan? Het hoeft geen geld te kosten! Iets aardigs doen, is makkelijker dan je denkt en heeft een grotere impact dan je je voorstelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven