Boek jij al een spreker voor jouw bijeenkomst?

Nu evenementen en bijeenkomsten op grotere schaal weer mogelijk zijn worden ze ook massaal weer georganiseerd. Binnen het bedrijfsleven kun je hierbij denken aan netwerkevents, verandertrajecten, inspiratiesessies, congressen of bedrijfspresentaties. Steeds meer bedrijven maken hierbij gebruik van een spreker of een dagvoorzitter. Maar wat zijn dat nu precies? Daarover vertellen we je in deze blog meer, dus lees snel verder!

 

Sprekers

Sprekers zijn experts en/of ervaringsdeskundigen die gedurende een bijeenkomst komen vertellen over hun eigen ervaringen, bevindingen of standpunten omtrent een bepaald onderwerp. Een voorbeeld hiervan is André Kuipers, die vertelt over zijn ervaringen met de ruimtevaart. Doordat sprekers expert of ervaringsdeskundigen zijn over het onderwerp waarover ze vertellen, weten ze jouw publiek altijd te inspireren, motiveren of enthousiasmeren omtrent een bepaald onderwerp. Wil je jouw organisatie verduurzamen? Dan kan het waardevol zijn om een spreker in te huren die actief is binnen een domein als Duurzaamheid of klimaatverandering. 

Dagvoorzitters

Dagvoorzitters zijn de host van je bijeenkomst. Dagvoorzitters introduceren sprekers, ze betrekken het publiek, stellen vragen, bepalen de dynamiek of enthousiasmeren het publiek. Hierdoor kunnen dagvoorzitters een enorme invloed hebben op de energie en beleving van jouw bijeenkomst. Het voordeel van dagvoorzitters, ten opzichte van (gastsprekers), is dat ze naast het leiden van het evenement vaak zelf ook kunnen spreken. Dus naast

Past het bij jouw evenement? 

Om te ontdekken of het boeken van zo’n (gast)spreker of dagvoorzitter past bij jouw evenement kun je natuurlijk het gehele internet gaan afstruinen. Maar als je denkt dat je dé geschikte spreker hebt gevonden, kan het toch zomaar zijn dat er geen perfecte match is tussen jouw bedrijf en de spreker. Wat nu? Speakers Academy, een gespecialiseerd sprekersadviesbureau, is al jarenlang een begrip binnen de sprekers wereld en weet als geen ander de geschikte spreker aan jouw bijeenkomst te matchen. Overweeg je een bijeenkomst te organiseren met een spreker of dagvoorzitter? Of een spreker boeken voor jouw bijeenkomst? Laat je dan zeker adviseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven