Alles over luiers voor volwassenen

Incontinentie kan zomaar ontstaan en daarom zijn het luiers voor volwassenen te koop. Luiers voor volwassen noemt men ook wel incontinentie luiers. Luiers die dus geschikt zijn voor mensen met incontinentie. Maar wat is incontinentie nu precies en hoe helpen deze speciale luiers voor volwassen daarbij?

Luiers voor volwassenen als incontinentiemateriaal

Als je het hebt over luiers voor volwassenen dan valt dit onder het incontinentiemateriaal. Deze luiers zijn speciaal ontworpen om urine of ontlasting op te vangen. Een persoon die deze luiers draagt blijf zodoende schoon en wordt zo min mogelijk gehinderd in het dagelijks leven. Het zorgt voor een stukje extra zekerheid en iets waar je niet de hele dag zorgen over hoeft te maken.

 

Vraag een vergoeding bij je verzekeraar voor verschillende incontinentiematerialen

In sommige gevallen het mogelijk om een vergoeding te krijgen bij incontinentiematerialen zoals luiers voor volwassenen. Dit kun je navragen bij je verzekeraar. Niet heel veel mensen kiezen voor deze vergoeding, omdat de keuze bij verzekeraars meestal erg beperkt is. 

Welke soorten luiers voor volwassenen zijn er?

Heb je last van incontinentie dan zijn er diverse producten die je hierbij kunnen helpen. Deze producten hebben allemaal als doel om de urine en ontlasting op te vangen en je normaal de dag laat doorkomen. Zo heb je de incontinentiebroekjes. Deze pants lijken net op echte onderbroeken en je kunt er zo instappen. Deze broekjes zijn onder zowel mannen als vrouwen erg populair, omdat ze zich er beter beschermd in voelen. De incontinentieslip zijn luiers, maar dan voor volwassenen. De incontinentie inleggers zijn inleggers die snel vocht opnemen en zeer eenvoudig te vervangen zijn. Tot slot heb je de nachtluiers en die worden gebruikt als er zich alleen problemen voordoen in de nacht. Iets dikker dan een gewone luier om meer vocht te kunnen absorberen. 

Wat houdt incontinentie in?

Wat houdt incontinentie precies in? Dit is een aandoening waarbij je urine en of ontlasting niet kunt inhouden. Het betekent dat je geheel ongewild urine of ontlasting verliest. Heeft iemand last van incontinentie dan beheersen zij de sluitspieren van de blaas en darmen niet meer. 1.6 miljoen Nederlanders hebben last van deze aandoening en dat zowel bij mannen als vrouwen. Niet voor niets schamen mensen zich hiervoor.

De twee type incontinentie

Als er bij een persoon sprake is van urine incontinentie dan heeft diegene problemen met de blaas controle. Dit is niet fijn er ontstaat dan ook ongewild urineverlies. Heeft iemand last van ontlastingsincontinentie dan heeft iemand last van de darm controle. Hierbij heeft iemand dus ongewild verlies van ontlasting. Beide soorten incontinentie zijn een vervelend probleem voor de persoon waarbij luiers goed kunnen helpen om het allemaal te minimaliseren.

Hoort incontinentie bij het ouder worden?

Veel mensen gaan er vanuit dat incontinentie bij het ouder worden hoort of als je net bevallen bent. Dit is onjuist. Deze aandoening kan ontstaan als bepaalde functies van je lichaam niet goed meer werken. Of dit kan een gevolg zijn van lichamelijke of neurologische aandoening. Ook kan incontinentie ontstaan na een operatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven