Een prepaid simkaart voor ouderen

Waar kinderen van tegenwoordig als het ware opgroeien met telefoons, is dat voor senioren natuurlijk een ander verhaal. Ondanks dat de markt verandert en abonnementen populair zijn, zijn er altijd groepen die liever voor prepaid kiezen. Hieronder vallen ouderen. Vooral het gemak en de kosten spelen hierbij een belangrijke rol. In dit artikel lees je meer over een prepaid simkaart voor senioren!

Prepaid voor ouderen

Hoewel er tegenwoordig allerlei verschillende abonnementen en bundels bestaan, blijven veel senioren toch liever bij prepaid. Dit heeft meerdere redenen:

 

  • Gemak
  • Geen sprake van onverwachte kosten
  • Lagere kosten door minder gebruik

Gemak

Allereerst is het belangrijk dat prepaid gewoon de gemakkelijkste oplossing is. Je hoeft je geen zorgen te maken over abonnementen, bundels, contracten, etc. Je schaft simpelweg een prepaid simkaart aan en gebruikt deze. 

 

Voor ouderen is dit een belangrijke factor. Meestal zijn ze niet op de hoogte van de snel veranderende telecomwereld. Bovendien is het een taak om uit te zoeken welk abonnement het beste bij je past en hoe je deze afsluit. Een makkelijker alternatief is dus om gewoon een prepaid kaart te kopen.

Geen sprake van vaste en onverwachte kosten

Sluit je een abonnement af, dan is er sprake van maandelijkse kosten. Bovendien kun je kosten buiten je bundel maken. Deze kosten kunnen snel hoog oplopen, vooral voor mensen die minder handig met hun telefoon en het controleren van hun verbruik zijn.

 

Met prepaid heb je zowel geen vaste als onverwachte kosten. Er zijn geen vaste kosten omdat je zelf bepaalt wanneer je opwaardeert, en er zijn geen onverwachte kosten omdat je dus zelf de controle hebt over het opwaarderen. 

Lagere kosten bij weinig verbruik

Over het algemeen gebruiken ouderen hun telefoon minder. Zo nu en dan wordt er gebeld en/of een sms verstuurd, maar data is bijvoorbeeld minder populair. Oftewel: een sim only bundel is vaak overbodig. Er blijven meestal belminuten, sms’jes en MB’s over welke de volgende maand niet meer te gebruiken zijn, maar waar wel voor wordt betaald.

 

Voor kleinverbruikers, zoals de meeste senioren, is het daarom gebruikelijk om voor een prepaid simkaart te kiezen. Bij minder verbruik is prepaid namelijk voordeliger, aangezien je zelf bepaalt wanneer je opwaardeert.

Conclusie

Prepaid is populair onder ouderen. Belangrijke factoren hiervoor zijn het gemak van prepaid, het voordeel dat er geen sprake is van vaste en onverwachte kosten, en de lagere kosten bij weinig verbruik. Het is de verwachting dat het bovenstaande niet snel zal veranderen, omdat een prepaid simkaart voor ouderen meestal dus de beste oplossing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven