5 tips bij het kiezen van een zorgcentrum

Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke checklist voor het vinden van goede huisvesting voor hun bejaarde ouder. We willen ze veilig, goed verzorgd en gelukkig zien. Dus, waar kijk je naar wanneer je door een zorgcentrum kiest? We geven je 5 tips.

Ga meerdere keren onverwacht langs
Ten eerste, neem niet alleen een rondleiding met een beheerder en zeg: “alles ok.” Ja, je wilt een rondleiding met een officiële gids en je wilt praten over opties en contracten. Maar ga vervolgens op een ander tijdstip terug. Als je het mogelijk is, ga dan verschillende keren terug, een keer in de vroege ochtend terwijl ze mensen helpen opstaan, vooral als je naar het verpleeghuis kijkt. Zorgcentra zullen mensen niet uit bed gooien, maar het is nog steeds een goed moment om een ​​idee te krijgen van hoe de ochtenden over het algemeen verlopen. Verwacht onaangename geuren, vooral in een verpleeghuis. Dit is onvermijdelijk, maar de woning moet worden uitgerust om deze problemen snel en efficiënt te verhelpen.

Hoe gaat het personeel met elkaar en de mensen om?
Kijk hoe het personeel elkaar en de ouderen behandelen. Zijn ze een vrolijke groep, werken ze samen en behandelen ze elkaar en de bewoners met respect? Lijken de ouderen in het algemeen blij om de verzorgers te zien? Begrijp alsjeblieft dat sommige ouderen nooit gelukkig zullen zijn.

Welke activiteiten voeren de ouderen uit?
Bezoek weer een keer halverwege de dag. Bewoners moeten zinvolle activiteiten hebben. Een reden om van het oude huis naar een begeleid wonen of een verpleeghuis te gaan, is vanwege socialisatie. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat sociaal actief zijn goed is voor de gezondheid – mentaal en fysiek.

Is er sprake van persoonsgerichte respectvolle zorg?
Als je kunt, bezoek dan opnieuw het zorgcentrum in de avond. Worden mensen in welke omgeving dan ook behandeld als individuen met hun persoonlijke voorkeuren en behoeften? Of zijn ze net als een kleine ketting van kralen, voortgeduwd om te voldoen aan de efficiëntienorm van het huis? Dit is een belangrijk aspect van zorg dat nu ‘persoonsgerichte zorg’ wordt genoemd. Je wilt respectvolle, persoonsgerichte zorg in actie zien.

Check de achtergrond van het zorgcentrum
Zorg ervoor dat het zorgcentrum een licentie heeft en geen misbruikgeschiedenis heeft. Lees de contracten zorgvuldig door om te zien wat er wordt gedekt en wat extra is.

Een mooi voorbeeld van een zorgcentrum waar het op het gebied van persoonsgerichte zorg helemaal goed zit is de Archipel zorggroep. Klik hier voor meer informatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven