Zorgeloos fietsen op je nieuwe e-bike

Zit jij al een poosje te twijfelen over de aankoop van een elektrische fiets? Wij proberen met deze blog antwoorden te geven op vragen die jou bezig kunnen houden. Als je een e-bike wilt kopen moet je met verschillende zaken rekening houden. Waar moet je op zoal op letten om de juiste e-bike te kopen die bij jou past?

 

Het kopen van een e-bike is wat ingewikkelder dan het kopen van een normale fiets. Als je over gaat tot de aanschaf van een elektrische fiets, wil je wel dat je er een poos mee vooruit kan. Je zit niet te wachten op een teleurstelling of extra kosten omdat je je niet goed ingelezen hebt. 

 

De trapondersteuning: drie verschillende soorten ondersteuning

De motor van de fiets kan op drie verschillende plekken zitten: In het voorwiel, het achterwiel of in het midden van de fiets. 

 

Een e-bike met een voorwielmotor is goedkoper dan een e-bike die de motor elders heeft. Een voorwielmotor is stiller. Je kunt bij een voorwielmotor kiezen voor een dichte kettingkast die weinig onderhoud nodig heeft. Je kunt ook zonder trapondersteuning fietsen bij deze fietsen. Alleen trapt het wel een stukje zwaarder dan een gewone fiets. 

 

Wil je een fiets met middenmotor kopen? Het voordeel van dit soort e-bikes is dat de trapondersteuning vlak bij de trapas zit. Hierdoor “denkt” de motor met je mee. Trap je stevig mee, geeft de middenmotor wat minder ondersteuning en trap je minder hard mee dan geeft hij wat meer ondersteuning. Dit voelt heel natuurlijk.

 

Een fiets met een achterwielmotor geeft de meest natuurlijke fietservaring. Een normale fiets wordt immers ook via het achterwiel aangedreven. Ook bij deze fietsen kan je kiezen voor een gesloten kettingkast.

 

Accu

Het allerbelangrijkste bij het kiezen van een elektrische fiets is de accu. Wat wil je met de e-bike gaan doen? Wil je naar en van je werk fietsen of wil je lange afstanden met de fiets gaan rijden? Kies een accu die genoeg kilowatt per uur heeft om een fijne fietstocht te maken. Ook als je alleen met de fiets naar je werk gaat of boodschappen gaat doen. Je hoeft hem dan niet heel vaak op te laden. Een accu die ongeveer 150 kilometer meegaat is tegenwoordig heel gewoon. Wil je nog langere tochten maken kies dan voor een zwaardere accu. Deze zijn wel duurder. 

 

Informeer je goed

Voor je een elektrische fiets aanschaft is het goed om je te verdiepen in de mogelijkheden die een e-bike te bieden heeft. Voor meer informatie over Amslod elektrische fietsen kan je kijken op de website Trustpilot: Amslod klanten review. Hier staan veel reviews over dit Nederlandse merk wat steeds meer aan bekendheid wint door de kwaliteit en gunstige prijzen. Doordat deze fabrikant direct vanuit de fabriek aan de klant levert kan jouw voordeel oplopen tot wel 40%!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven