Wat is outplacement precies?

Er wordt tegenwoordig heel vaak gesproken over outplacement. Dat is ook logisch, want in vergelijking met vroeger is er best wel het één en ander veranderd. De jobmarkt heeft tegenwoordig veel meer concurrentie, wat als gevolg heeft dat steeds meer mensen (regelmatig) van job dienen te veranderen. De redenen die daarvoor aan de basis liggen kunnen in de praktijk ook aanzienlijke verschillen vertonen. Mogelijks ben jij bijvoorbeeld jouw job kwijtgeraakt omdat het bedrijf waarvoor je werkzaam bent dient te besparen. Wat ook in de praktijk de reden mag zijn voor het verliezen van je job, het spreekt voor zich dat het in de praktijk meer dan de moeite waard kan zijn om meer te ontdekken over outplacement.

In welke vormen bestaat outplacement precies?

Wat heel wat mensen niet weten is dat outplacement in verschillende vormen bestaat. We staan er vaak niet zozeer bij stil, maar in de praktijk is het mogelijk om outplacement op twee verschillende manieren aan te bieden als werkgever of te gaan volgen als werknemer. We maken wat dit betreft dan ook een onderscheid tussen twee verschillende opties, namelijk:

  1. Begeleiding voor het vinden van een nieuwe job voor de werknemer;
  2. Begeleiding voor het opstarten van een eigen bedrijf voor de werknemer;

Beide bovenstaande opties zijn een mogelijkheid en kunnen dan ook in de praktijk absoluut worden overwogen. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat het hierbij vooral de wensen van de werknemer zijn waar rekening mee dient te worden gehouden. Ondanks het feit dat veel mensen op een zeker ogenblik in hun leven de keuze maken om te evolueren richting een zelfstandige job zijn er ook heel wat mensen die hier niets van moeten weten. Het is dus altijd belangrijk om op dit vlak even goed te luisteren naar de wensen van de werknemer. Sowieso spreekt het voor zich dat er in beide hierboven aangehaalde situaties sprake dient te zijn van een goede wisselwerking tussen werknemer en werkgever.

Samenwerking tussen outplacementbureaus en uitzendbureaus

Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat er door de zogenaamde outplacementbureaus eveneens voor wordt gekozen om een samenwerkingsverband aan te gaan met uitzendbureaus. Dat lijkt in eerste instantie niet zo belangrijk te zijn, maar er is wel degelijk een extra interessant voordeel aan verbonden. Door deze samenwerking is het namelijk in de praktijk voor werknemers veel eenvoudiger mogelijk om een nieuwe job te vinden. Er zijn aan deze werkwijze echter niet alleen maar voor-, maar zeker ook nadelen verbonden. Het belangrijkste nadeel is terug te vinden in het feit dat er op deze manier minder vaak sprake is van een echt duurzame job. Een goede loopbaanadviseur kan je evenwel vrij eenvoudig aan het werk zetten, al is dat dan misschien niet direct precies in die job die jij in gedachten had.

Benut de mogelijkheden die outplacement voor jou in petto heeft!

Ben je een werknemer en is het niet langer mogelijk om jouw huidige job verder te beoefenen omwille van wat voor reden dan ook? Dan kan het in de praktijk absoluut de moeite waard zijn om even de mogelijkheden te ontdekken die outplacement voor jou in petto heeft. Je zal kunnen vaststellen dat de weg naar het vinden van een nieuwe job op deze manier namelijk pas echt helemaal voor je open komt te liggen! Kijk voor al deze mogelijkheden en meer op www.bewegingveroorzakers.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *