11 November: Singles Day 2021

Benieuwd wanneer Singles Day 2021 is? Dat is niet zo moeilijk: ieder jaar wordt dit op dezelfde dag gevierd, namelijk op 11 november. Dit jaar valt die dag op een donderdag. Oorspronkelijk werd deze feestdag in China in het leven geroepen om het vrijgezellenbestaan te vieren. Wat in 1993 begon als een idee van een groep studenten is inmiddels uitgegroeid tot een internationale rage. De dag werd door de detailhandel omarmd. Door de vele aanbiedingen en kortingen die winkels en webshops op deze dag bieden, ligt de omzet op Singles Day vele malen hoger dan op een normale dag. Singles Day schaart zich gemakkelijk naast Black Friday.

Niet alleen in China

Ook in de Lage Landen is Singles Day steeds populairder geworden. In de afgelopen jaren zijn steeds meer (internet-)winkels in onze contreien gaan deelnemen aan deze speciale uitverkoopdag. Voorheen kon je natuurlijk profiteren van vrijgezellen-kortingen in Chinese internet shops, maar het is natuurlijk veel gemakkelijker om gewoon bij jouw favoriete webwinkel inkopen te doen tegen aantrekkelijke prijzen. De verzendkosten liggen dan sowieso lager.

Niet alleen voor singles

Tijdens de vorige editie van Singles Day hadden grote namen als Bol.com, Mediamarkt en Coolblue al deel aan deze speciale uitverkoop. En de verwachting is dat het aantal deelnemers alleen maar zal groeien. De winkels zien een mooi moment om de omzet een zetje te geven, een voorproefje te nemen op de Black Friday en decembermaand-aankopen. En voor jou als consument is het een ideaal moment om iets leuks voor jezelf of voor een vriend of familielid te kopen. Want waarom zou je teveel betalen als je ook korting kunt krijgen. En het mooie is, je hoeft er niet eens per se single voor te zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven